Ziekte en Genezing

Wat is uniek aan christen zijn? Leven christenen langer? Lijden ze minder? Of hebben ze minder pijn of ziekte? Ziekte is duidelijk aanwezig in de Bijbel. Genezing ook. Genezing is niet het enige antwoord en ook niet het hoogste Bijbelse antwoord op het probleem van ziekte en pijn. Maar het bestaat wel. Wat is nodig om genezing te ontvangen? Is mijn geloof sterk genoeg? Moet ik genezing vragen of met zekerheid proclameren? Is het mogelijk met langdurige ziekte in overwinning te leven?

Ik deel hier, in een uur, mijn huidige ontdekkingen. Ik wil graag Bijbels zijn maar ook realistisch. Wat kan ik verwachten? Waarin mag ik in geloof groeien? Waarom genezen sommigen en anderen niet? Moeten we soms stoppen met vragen? Mijn conclusie is dat Gods bovennatuurlijk genezing een mysterie is. Het heeft iets met het ‘nu al’ en het ‘nog niet’ van Gods koninkrijk te maken. Na eerst een Bijbelse blik op ziekte en genezing, eindig ik met een aantal praktische tips over genezing en omgaan met langdurende ziekte.

Ziekte en Genezing

59 min | 27.9 MB | 23 april 2016

Familiedag voor zuid Nederland en Vlaanderen

Het Forum te Roermond, Nederland

audio

Lezing notulen

2 pagina’s A4

document

Omgang met langdurige ziekte en gebrokenheid in je leven

Openhartige persoonlijke opmerkingen van hoop door Orlando Bottenbley

8:30 min | 4.0 MB

audio

De hele toespraak van Orlando Bottenbley op de familiedag  (52 min) heeft de titel ‘De Rijkdom van het reeds en de verwachting van het nog niet in een gebroken wereld’ en het is hier te luisteren.