Apologetiek: Waarom zou ik geloven?

Zijn er goede redenen om te geloven? Bestaat God echt? Welk ‘type’ God dan? Is de God van de Bijbel nog actief vandaag? Is de Bijbel betrouwbaar? Hoe maakt Jezus God bekend? Klopt de christelijke wereldvisie? Heeft God interesse in wat ik nu doe? Hoe zeker kan ik zijn van de geestelijke realiteit? Waarom is geloof voor christenen zo belangrijk? Is mijn geloof wel echt wanneer ik van tijd tot tijd worstel met twijfel? – en soms heel erg twijfelen?

In deze twee toespraken probeer ik je te laten zien dat het christelijke geloof een redelijk geloof is. Het is geen blinde sprong in het donker. Het klopt. Her is waar. Het is je geloof waard. Bovendien werkt het christelijke verhaal, het verandert mensen ten goede, het geeft voldoening en het geeft zin aan het leven.

  • Deel #1: Over je verstand, God en de Bijbel
  • Deel #2: Over wonderen, Jezus en geloof

Over je verstand, God en de Bijbel

56 min | 9.8 MB

1 + 22 november 2015 | Eindhoven, Nederland

audio

Presentatie - Deel 1

document

Over wonderen, Jezus en geloof

62 min | 11.0 MB

1 + 22 november 2015 | Eindhoven, Nederland

audio

Presentatie - Deel 2

document